De Mercedes-Benz Citan Tourer is de perfecte bedrijfswagen voor in de stad.

Vanaf € 18.050 (excl. BTW/BPM)
Vanaf € 179 per maand*

Configurator

De Citan Tourer: perfect voor in de stad.

Robuust, flexibel, efficiënt en perfect afgestemd op de veelzijdige uitdagingen van de stad: de Citan Tourer, uw compacte Van voor maximaal 5 personen.

Qua efficiëntie is de Citan in alle opzichten winstgevend: de efficiënte motoren met BlueEFFICIENCY- en SCR-technologie en de gunstige verbruikswaarden ontzien uw budget, net als de hoge beschikbaarheid met lange onderhoudsintervallen en aantrekkelijke voorwaarden en services. En om ervoor te zorgen dat u veilig aankomt, hebben we de Citan ADAPTIVE ESP® met waardevolle aanvullende functies meegegeven, evenals schijfremmen die van aanpakken weten en maar liefst zes airbags.

Dankzij comfortabele stoelen en een fijn afgesteld onderstel met onafhankelijke wielophanging rijdt de Citan zeer aangenaam, soepel en wendbaar. Voorbeeldig is ook zijn flexibiliteit, bijvoorbeeld met de klapbare rugleuningen achterin, waarmee u in een handomdraai meer laadruimte creëert. En voor een individuele look zijn onder andere het designpakket RED en het nightpakket beschikbaar.

De Citan heeft alles wat u van een compacte Van met Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn sterke punten tijdens een proefrit.

Highlights.

  1. Comfort
  2. Rijplezier
  3. Rendement
  4. Flexibiliteit
  5. Veiligheid
Hij weet wat er binnen van hem wordt verwacht.

De Citan verenigt het nuttige met het aangename: in het gemoedelijke interieur is het goed werken. Functionaliteit en comfort zijn in alle opzichten harmonieus op elkaar afgestemd – van de hoge zitpositie tijdens het rijden tot de lage drempels die het instappen vergemakkelijken.

De comfortabele bestuurdersstoel zorgt voor goede zijdelingse ondersteuning bij de rug en is voorzien van ademende en slijtvaste bekleding. Bovendien kan de stoel handmatig op de wensen van de bestuurder worden afgestemd, net als het in hoogte verstelbare stuurwiel. Alle bedieningselementen zijn overzichtelijk aangebracht en eenvoudig te bedienen. Het uitstekend afleesbare combi-instrument verfraait het interieur. Een andere bijdrage tot een aangenaam werkklimaat levert het op de praktijk afgestemde opbergconcept met de gemakkelijk toegankelijke bergvakken evenals de standaardinstallatie voor verwarmen en ventileren.

Het interieur wordt desgewenst nog aantrekkelijker door te kiezen voor het chroompakket interieur, het designpakket interieur chroom of het designpakket interieur color.

Rijplezier hoort ook bij werk.

De sterke punten van de Citan geven vaart aan elke klus: in het krappe stadsverkeer profiteert u van de compactheid en wendbaarheid en op provinciale of snelwegen overtuigt de trekkracht.

Een van de motoren met krachtig koppel past zeker bij uw eisenprofiel. De innovatieve BlueEFFICIENCY-technologie1 zorgt voor een lager verbruik en daarmee voor lagere kosten voor uw bedrijf. De uitlaatgasnabehandeling met selectieve katalytische reductie (SCR) reduceert de uitstoot van stikstofoxiden.

Alle technische onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging, de handgeschakelde zesversnellingsbak en de vering en demping van het onderstel met onafhankelijke wielophanging tot aan de krachtige remmen aan de voor- en achteras. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Zijn inzet loont. Ook voor toekomstige generaties.

Mercedes-Benz heeft de plicht om ook met de Citan Tourer de toekomst van mobiliteit verantwoord en duurzaam vorm te geven. Vooral in het stadsverkeer geeft de Citan hier op voorbeeldige wijze invulling aan.

Dankzij een moderne motor en het standaard BlueEFFICIENCY-pakket liggen de CO2-uitstoot en het verbruik op een laag niveau. Daarvoor zorgen onder andere het ECO start-stopsysteem, het dynamo- en accumanagementsysteem en de banden met geoptimaliseerde rolweerstand2. Andere kenmerken, zoals de elektrisch ondersteunde stuurbekrachtiging en de schakelpuntindicatie verhogen de efficiëntie van uw voertuig nog meer. En de uitlaatgasnabehandeling met selectieve katalytische reductie (SCR) reduceert de uitstoot van stikstofoxiden.

Ook economisch gezien is de Citan een winstpunt. Enerzijds door de aantrekkelijke prijs, anderzijds door de lage gebruikskosten, wat het resultaat is van zuinig brandstofverbruik en lange onderhoudsintervallen tot 30.000 km.

Optimale beschikbaarheid vinden wij bij Mercedes-Benz Vans net zo belangrijk als u. Dit laten we zien met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVan3, 4. De Citan levert op die manier een belangrijke bijdrage aan langdurige en duurzame winstgevendheid. Rit na rit.

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

Alle plekken in de Citan Tourer maken indruk. Met uitnodigend comfortabele stoelen en voldoende opbergruimte voor bagage creëert hij de beste voorwaarden voor een aangename en veilige rit, of u nu passagiers op alle vlakken wilt bekoren of de motivatie van uw medewerkers op weg naar de volgende klus wilt opkrikken.

Op de gemakkelijke stoelen met rugsparende lendensteun en ademende, slijtvaste bekleding voelt u zich zoals u van een Mercedes-Benz bestelwagen mag verwachten: geweldig. Het hoogwaardige en functionele interieur met vele handige opbergmogelijkheden zorgt ervoor dat ook lange ritten ontspannen verlopen. Naast uitstekend rijcomfort overtuigt de Citan door driepuntsveiligheidsgordels met gordelkrachtbegrenzer voor elke stoel.

Groots op veiligheidsgebied.

Ook wat betreft veiligheid is de Citan haantje de voorste: met ADAPTIVE ESP®, remassistent, antiblokkeersysteem ABS en uitstekende schijfremmen op voor- en achteras beschikt de Citan over een korte remweg – ook op een nat wegdek. Het onderstel met onafhankelijke wielophanging zorgt voor een goede wegligging. Wanneer op een besneeuwd wegdek of op een zandweg wordt gereden, kan de aandrijfslipregeling ASR worden uitgeschakeld.

Als het nodig is, zorgen de in hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer voor optimale bescherming. Bovendien wordt bij een noodstop automatisch de alarmknipperlichtinstallatie geactiveerd.

De Citan is standaard uitgerust met dagrijverlichting, een wegrijhulp voor op hellingen en maar liefst zes airbags. Bestuurdersairbag, bijrijdersairbag5 en windowbags5 en thoraxbags5, 6kunnen het risico op letsel bij een ongeval reduceren. Assistenten zoals een licht- en regensensor, bandenspanningscontrole en een achteruitrijcamera5 die de omgeving achter het voertuig in de achteruitkijkspiegel weergeeft, zijn als optie leverbaar.

1

Het BlueEFFICIENCY-pakket behoort tot de standaarduitrusting voor alle motor- en lengtevarianten.

2

Niet leverbaar voor modellen met een verhoogd laadvermogen.

3

Tot maximaal 30 jaar op voorwaarde dat al het onderhoud en de periodieke servicebeurten door een Mercedes-Benz werkplaats worden uitgevoerd.

4

Geldt voor modellen met eerste kentekenregistratie vanaf 1 oktober 2012.

5

Standaarduitrusting bij de Citan Tourer met registratie als personenwagen (M1).

6

Voor de bijrijder alleen leverbaar in combinatie met thoraxbags voor de bestuurder en bijrijder.

Zitcomfort van Mercedes-Benz – ook in het passagierscompartiment.

Ook in het passagierscompartiment van de Citan Tourer is het aangenaam rijden: de driepersoonszitbank overtuigt met drie in hoogte verstelbare hoofdsteunen en driepuntsveiligheidgordels voor alle zitplekken. Gebruikt u de laadruimte om grotere voorwerpen te vervoeren? Dan kunt u de bank in de verhouding ⅓ tot ⅔ opklappen. Zo benut u de flexibele laadmogelijkheden van de Citan Tourer optimaal.

Comfortabel en wendbaar onderweg.

Royale Tourer voor het personenvervoer.

De Citan Tourer is een comfortabel personenbusje met maar liefst 5 zitplaatsen. Bovendien scoort de Citan Tourer met zijn vele handige opbergmogelijkheden met een totaal volume van 77 l.

De belangrijkste pluspunten van de Citan Tourer:

  • Comfortabel personenbusje voor maar liefst 5 personen (inclusief bestuurder) 
  • Op de behoefte afgestemde uitbreiding van de laadruimte door de flexibele ⅓ tot ⅔ klapbare driepersoons zitbank op de 1e rij 
  • Vele praktische opbergmogelijkheden met een volume van in totaal 77 l, bijv. een optioneel opbergvak in het dak van het passagierscompartiment met 3 vakken of opbergvakken in de vloer van het passagierscompartiment

Opties interieurpakketten.

Designpakket interieur color

Siernadenpakket interieur rood

Colorpakket interieur

 

* Financiering wordt verstrekt door Mercedes-Benz Financial Services. Tarief gebaseerd op Netto Financiële Lease, looptijd 60 maanden, aanbetaling: BTW + 25% van consumentenprijs excl. btw, slottermijn: 25% van de consumentenprijs excl. btw. Alleen geldig in combinatie van afname met een ServiceCare product. Tarieven onder voorbehoud van financiële acceptatie en rentewijzigingen. Geldig tot 30 september 2020. Vraag naar de voorwaarden bij uw Mercedes-Benz dealer.

 

Lorem Ipsum