Voor een uitstekende rijbeleving: de Citan Tourer.

Vanaf € 18.050,- (excl. BTW/BPM)

De Citan Tourer: de held van de stad.

Robuust, flexibel, efficiënt en perfect afgestemd op de veelzijdige uitdagingen van de stad: de Citan Tourer, uw compacte Van voor maximaal 5 personen.

En om ervoor te zorgen dat u veilig aankomt, hebben we de Citan ADAPTIVE ESP® met waardevolle aanvullende functies meegegeven, evenals remmen die van aanpakken weten en maar liefst zes airbags.

Dankzij de comfortabele stoelen en het fijn afgestelde onderstel rijdt de Citan zeer aangenaam, soepel en wendbaar. Met de klapbare rugleuningen achterin creëert u in een handomdraai meer laadruimte. 

De Citan heeft alles wat u van een compacte Tourer met Mercedes-Benz ster verwacht. Ontdek zijn sterke punten tijdens een proefrit. Mercedes-Benz Vans. Born to run.

Highlights.

  1. Comfort
  2. Rijplezier
  3. Rendement
  4. Flexibiliteit
  5. Veiligheid
Hij weet wat er van hem wordt verwacht.

Het vriendelijke interieur verenigt het nuttige met het aangename: functionaliteit en comfort overtuigen, van de aangenaam hoge zitpositie tijdens het rijden tot de lage deurflanken die het instappen vergemakkelijken.

De gemakkelijke bestuurdersstoel met een rugsparende lendensteun ademt, is slijtvast en laat zich handmatig naar uw wensen instellen, net als het in hoogte verstelbare stuurwiel. Alle bedieningselementen zijn overzichtelijk aangebracht en eenvoudig te bedienen. Het uitstekend afleesbare combi-instrument verfraait het interieur. En de standaard aangebrachte verwarming en ventilatie, evenals de optionele elektrische ruitbediening in de schuifdeuren leveren hun bijdrage aan een aangenaam klimaat.

Het praktijkgerichte opbergconcept biedt veel functionele, goed toegankelijke bergruimte: zo is het handschoenenvak 8,5 l groot, bergt het standaard opbergvak boven de voorruit 12,6 l, kunt u in de deurvakken twee keer 4,1 l kwijt en in het vak van de armsteun nog eens 8,9 l.

Het interieur wordt desgewenst nog aantrekkelijker door te kiezen voor het chroompakket interieur, het designpakket interieur chroom of het designpakket interieur color.

Rijplezier hoort ook bij werk.

De Citan zorgt voor puur rijplezier: in het stadsverkeer profiteert u van de compactheid en wendbaarheid en op provinciale of snelwegen overtuigt de trekkracht.

Alle technische onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd – van de stuurbekrachtiging en de vering en demping van het onderstel met afzonderlijke wielophanging tot aan de remmen die van aanpakken weten. Zo kunt u altijd ontspannen genieten van de wendbaarheid van de Citan.

Zijn inzet loont. Ook voor toekomstige generaties.

Optimale beschikbaarheid vinden wij bij Mercedes-Benz Vans net zo belangrijk als u. Dit laten we zien met de levenslange mobiliteitsgarantie Mercedes-Benz MobiloVa1, 2. De Citan levert op die manier een belangrijke bijdrage aan langdurige en duurzame winstgevendheid. Rit na rit.

Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

Alle plekken in de Citan maken indruk. Met vijf uitnodigende comfortabele stoelen en voldoende opbergruimte voor de bagage creëert hij de optimale omstandigheden voor een aangename en veilige rit – met het hele gezin of om groot in te slaan bij de bouwmarkt.

Op de gemakkelijke stoelen met rugsparende lendensteun en ademende, slijtvaste bekleding voelt u zich zoals u van een Mercedes-Benz Van mag verwachten: geweldig. Het hoogwaardige en functionele interieur met vele handige opbergmogelijkheden zorgt ervoor dat ook lange ritten ontspannen verlopen. En het optionele panoramadak met twee kantelbare dakramen verleent het interieur een zeer vriendelijke, lichte sfeer. Behalve met het uitstekende rijcomfort overtuigt de Citan met driepuntsveiligheidsgordels met begrenzing van de spankracht op elke zitplaats.

Groots op veiligheidsgebied.

Ook wat betreft veiligheid is de Citan haantje de voorste: met ADAPTIVE ESP®, remassistent, antiblokkeersysteem ABS en uitstekende schijfremmen op voor- en achteras beschikt de Citan over een korte remweg – ook op een nat wegdek. Het onderstel met onafhankelijke wielophanging zorgt voor een goede wegligging. Wanneer op een besneeuwd wegdek of op een zandweg wordt gereden, kan de aandrijfslipregeling ASR worden uitgeschakeld.

Als het nodig is, zorgen de in hoogte verstelbare driepuntsveiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer voor optimale bescherming. Bovendien wordt bij een noodstop automatisch de alarmknipperlichtinstallatie geactiveerd.

De Citan uitgerust is standaard uitgerust met dagrijverlichting, een wegrijhulp voor op hellingen en maximaal zes airbags. Bestuurdersairbag, bijrijdersairbag3 en windowbags3 en thoraxbags3, 4 kunnen het risico op letsel bij een ongeval reduceren. Assistenten zoals een licht- en regensensor, bandenspanningscontrole en een achteruitrijcamera3 die de omgeving achter het voertuig in de achteruitkijkspiegel weergeeft, zijn als optie leverbaar.

Opties interieurpakketten.

Designpakket interieur color

Designpakket interieur chroom

Siernadenpakket interieur rood

1. Tot maximaal 30 jaar op voorwaarde dat al het onderhoud en de periodieke servicebeurten door een Mercedes-Benz werkplaats worden uitgevoerd.
2. Geldt voor modellen met eerste kentekenregistratie vanaf 1 oktober 2012.
3. Standaarduitrusting bij de Citan Tourer met registratie als personenwagen (M1).
4. Voor de bijrijder alleen leverbaar in combinatie met thoraxbags voor de bestuurder en bijrijder.