Voor- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept tegen een zwarte achtergrond.
De gezochte video is momenteel helaas niet beschikbaar. Probeer het later opnieuw.
Opnieuw bekijken

Het design van de Mercedes-AMG GT Concept.

Het sportwagenmerk AMG Future Performance presenteert de hybride showcar.

Het design van de Mercedes-AMG GT Concept.

Het sportwagenmerk AMG Future Performance presenteert de hybride showcar.

Boven- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept tegen een zwarte achtergrond.
Voor- en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept tegen een zwarte achtergrond.

Gespierde proporties.

Gespierde proporties.

Het exterieurdesign maakt indruk met uitermate gespierde proporties, grote volumes, en sensuele, maar toch ingetogen vormgegeven oppervlakken. De conceptcar vormt de adembenemende uitdrukking van de designfilosofie van sensuele puurheid en voegt daar een voor AMG kenmerkende dosis performance aan toe.

"De GT Concept vormt de meest extreme uitingsvorm van onze designtaal en onderstreept wederom het onmiskenbare profiel van AMG als performancemerk", aldus Gorden Wagener, Chief Design Officer Daimler AG. "Met de perfecte verhoudingen is een puristisch design met nadruk op oppervlakken en met sensuele vormen tot stand gekomen dat tegelijkertijd hot en cool is."

AMG GT-kenmerken.

Zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept tegen een zwarte achtergrond.

AMG GT-kenmerken.

De Panamericana-grille met verticale rode spijlen, de nieuwe vorm van de uiterst smalle koplampen en de dominant vormgegeven zijdelingse luchtopeningen in de voorskirt zijn typische, hier doorontwikkelde AMG GT-designkenmerken die pure kracht uitdrukken. De tot aan de wielkasten rondlopende motorkap onderstreept met de twee powerdomes de uitgesproken sportwagengenen. Dat is ook terug te vinden in de extravagante lakken in de kleur hot red, waarmee dankzij een speciale samenstelling de flanken als vloeibaar metaal oplichten.

Achter - en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept tegen een zwarte achtergrond.
Detailopname van het achterlicht van de Mercedes-AMG GT Concept.
Achter - en zijaanzicht van de Mercedes-AMG GT Concept tegen een zwarte achtergrond.

Typische AMG GT-look.

Typische AMG GT-look.

De breed ogende achterzijde verwijst met de uiterst smalle, horizontale achterlichten en de vorm van de achterklep ook direct naar de onmiskenbare AMG GT-look. De nieuwe verlichtingstechnologie is onder het driedimensionale afdekglas van het achterlicht geplaatst. In het afdekglas is een geribbelde koelmodule gemonteerd, waardoor de warmte naar buiten kan worden afgevoerd.

Tot de overige designelementen aan de achterzijde behoren de brede en aan beide kanten naar beneden verlopende diffusor en het centraal geplaatste uitlaatsierstuk dat aan de Mercedes-AMG GT R doet denken.

Mirror cams.

Detailopname van de buitenspiegel met miniatuurcamera van de Mercedes-AMG GT Concept.

Mirror cams.

In het studiemodel wordt de functie van de buitenspiegels volledig overgenomen door aerodynamisch vormgegeven miniatuurcamera's, de zogenoemde 'mirror cams'. De aanduiding 'EQ Power+' op de mirror cams verwijst naar het toegenomen prestatievermogen dat van de hybridisering bij AMG mag worden verwacht. De zeer uitgesproken vormgegeven velgen bieden ruim zicht op de high-performance keramisch AMG-composietremmen. De remklauwen zijn bronskleurig gespoten en voorzien van het opschrift 'AMG Carbon Ceramic'.

'Nano active fibre technology'.

Detailopname van de hightech koplamp van de Mercedes-AMG GT Concept met 'nano active fibre technology'.

'Nano active fibre technology'.

Met 'nano active fibre technology' presenteert Mercedes-AMG voor het eerste zijn baanbrekende dagrijverlichting. Deze wordt in een vrij vormgegeven lichtsnoer door een speciaal, krachtig lichtsysteem opgewekt. Het driedimensionale lichteffect geeft de AMG GT Concept een volstrekt eigen lichtsignatuur, die wordt geflankeerd door talloze andere voorzieningen in de hightech koplamp. De knipperlichtfunctie is in de bovenrand geïntegreerd. Het van binnen naar buiten verlopende knipperlicht is weer verder ontwikkeld en maakt indruk met de zeer snelle opeenvolging.