Innovatieve roadstertechnologieën.

Innovatieve roadstertechnologieën.

Bij de SLC wordt het onvergelijkbaar rijplezier van een roadster gecombineerd met de praktische aspecten en het lage geluidsniveau van een coupé. Dankzij comfortabele en intelligente oplossingen kan in elk seizoen en onder vrijwel alle weersomstandigheden open worden gereden in de SLC.

 • MAGIC SKY CONTROL

  Heel dicht bij de hemel.

  Met MAGIC SKY CONTROL kan het als optie leverbare panoramavariodak met een druk op de knop donker worden gemaakt.
  De beide glazen uitvoeringen van het variodak zorgen voor vrij zicht naar boven vanuit het interieur van de Mercedes-Benz SLC
  De beide glazen uitvoeringen van het variodak zorgen voor vrij zicht naar boven vanuit het interieur van de Mercedes-Benz SLC

  Heel dicht bij de hemel.

  Het als optie leverbare panoramadak vormt de fraaiste verbinding tussen de open hemel en het wegdek. Met vrij zicht naar boven – voor een open air-gevoel, zelfs als het dak is gesloten. Als optie ook leverbaar met MAGIC SKY CONTROL, waarbij met één druk op de knop het getinte glas transparant wordt. En het interieur veel groter aanvoelt. In de donkergetinte toestand wordt het interieur aanzienlijk minder warm als de zon fel schijnt.

 • AIRSCARF

  Volop genieten van de zomer.

  De afbeelding toont een opname van hoofdruimteverwarming AIRSCARF van de Mercedes-Benz SLC onder een open hemel.
  De afbeelding toont hoofdruimteverwarming AIRSCARF van de Mercedes-Benz SLC.

  Volop genieten van de zomer.

  Met de door Mercedes-Benz ontwikkelde en als optie leverbare hoofdruimteverwarming AIRSCARF wordt het open air-seizoen verlengd. Hiermee wordt met een druk op de knop warme lucht als een onzichtbare sjaal om de nek en schouders van de bestuurder en passagier gevleid. Er kunnen drie temperatuurstanden worden ingesteld.

 • AIRGUIDE

  Luchtgeleiding.

  De afbeelding toont het als optie leverbare windscherm AIRGUIDE in de Mercedes-Benz SLC in ingeschoven toestand.
  De afbeelding toont het als optie leverbare windscherm AIRGUIDE in de Mercedes-Benz SLC in uitgeschoven toestand.

  Luchtgeleiding.

  Het als optie leverbare windscherm AIRGUIDE vermindert tocht en rijwindgeluiden wanneer er met open dak wordt gereden, waardoor het comfort duidelijk toeneemt. De twee individueel instelbare, draaibare schermen zijn vervaardigd van doorzichtige kunststof, zodat het zicht naar achter niet wordt belemmerd. De draaibare, individueel instelbare kunststof schermen worden aan de achterzijde van de rolbeugel bevestigd. Van daaruit wordt de luchtstroom afgebogen, zodat duidelijk minder tocht rondom het hoofd en de nek van de bestuurder en passagier ontstaat.

 • Bagageruimtescheiding

  Open air-comfort.

  De afbeelding toont de geopende bagageruimte van de Mercedes-Benz SLC.

  Open air-comfort.

  De gedeeltelijk automatische bagageruimtescheiding maakt de bediening van het variodak nog comfortabeler. Wanneer het variodak is gesloten, staat deze afscheiding in de hoogste stand, waardoor er meer bagageruimte is. Wanneer het dak is geopend, verplaatst de afscheiding zich automatisch naar beneden en hoeft deze niet meer met de hand te worden afgesloten. Zodra het systeem obstakels tegenkomt of er onvoldoende ruimte is vanwege de aanwezige bagage, wordt het proces automatisch afgebroken en wordt de bestuurder hiervoor gewaarschuwd.