• Design

  Toevluchtsoord voor piloten.

  De afbeelding toont het interieur van de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet.
  De afbeelding toont de achterzijde van de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet van opzij.
  De afbeelding toont de voorzijde van de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet.

  Toevluchtsoord voor piloten.

  Zorgvuldig geselecteerde, perfect afgewerkte materialen. Futuristische bedieningselementen. Het interieur van de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet is een plek waar u eigenlijk het liefst verblijft. Met als technisch highlight de widescreen cockpit, die uit het combi-instrument en het mediadisplay bestaat.

  Het sportieve driespaaks AMG Performance-stuurwiel in nappaleder beschikt over een uitstekende grip, en is bovendien uitgerust met stuurschakelpaddles waarmee met de hand kan worden geschakeld voor een sportieve rijstijl. Ook de schitterende, nieuw vormgegeven achterzijde met diffusor en de voor AMG typerende dubbele uitlaatsierstukken van de inschakelbare AMG Performance-uitlaat zorgen voor een imposant optreden.

 • Techniek

  Heel dicht bij de hemel. En het wegdek.

  De afbeelding toont de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet zijdelings van voren.

  Heel dicht bij de hemel. En het wegdek.

  Wie de top bereikt heeft, gaat op zoek naar buitengewone momenten. Met de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet kunt u die elke dag beleven. Het markante silhouet met de licht naar achteren aflopende zijlijn belooft dat elke rit een openbaring wordt.

  Dankzij AMG DYNAMIC SELECT en vier standaard rijprogramma's bepaalt u zelf hoe intens u de rijervaring wilt beleven. Comfortabel, sportief, of juist uiterst sportief. Of toch helemaal volgens uw eigen stijl, met behulp van het individuele rijprogramma. Het exclusieve rijprogramma 'RACE' – dat zowel voor de Cabriolet als Coupé leverbaar is – zorgt ervoor dat u de ervaring op een racecircuit met betrekking tot reactievermogen, toerentallen en schakeltijden van heel dichtbij meemaakt. Waardoor uw polsslag ook nieuwe hoogten bereikt.

  Klaar voor topprestaties. De 4,0-liter AMG-V8-biturbomotor van de Mercedes-AMG S 63 4MATIC+ Cabriolet is nauw verwant met de Mercedes-AMG GT R, onze supersportwagen. Met 450 kW<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de huidige versie.</p> (612 pk) en 900 Nm<p>Opgaven over maximaal vermogen en koppel volgens verordening (EU) 715/2007 in de huidige versie.</p> worden nieuwe maatstaven aangelegd met betrekking tot vermogen en koppel. Hierbij wordt gebruikgemaakt van beproefde turbocompressors, die niet aan de buitenzijde van de cilinderbanken zijn aangebracht, maar in de zogenaamde 'hete V' van de motor. Dankzij dit principe is niet alleen een compactere constructie van de motor mogelijk maar reageren de turbocompressors ook spontaner. Tot slot is deze V8-motor ook een van de meest efficiënte, in serie geproduceerde motoren, onder andere dankzij de mogelijkheid om cilinders uit te schakelen.