Mercedes-Benz Guard.

The finest World of Protection.

S-Guard


S-Guard

S-Guard


S-Guard

Mercedes-Benz S-Guard

De S-Guard verbindt de voordelen van de S-Klasse, een icoon wat betreft comfort en esthetica, met de innovatieve technologie van Mercedes-Benz Guard. Zowel op het eerste als op het tweede gezicht, is er geen verschil te zien tussen de S-Guard en de S-Klasse. Dat is geen toeval: discretie en onopvallendheid zijn belangrijke onderdelen van de bijzondere bescherming van Mercedes-Benz Guard. Met een royale interieurruimte is deze luxe limousine voorbestemd voor representatieve doeleinden.

S-Guard 500: in de stad/buiten de stad/gecombineerd:
11,8-11,4/7,1-6,4/8,9-8,2 l/100 km, CO2-emissies gecombineerd: 206-192
g/km; S-Guard 600: in de stad/buiten de stad/gecombineerd 16,9/8,7/11,7
l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 274 g/km)[1]

[1] De opgegeven waarden voor brandstofverbruik en CO2-emissies werden volgens de voorgeschreven meetmethoden (§2 nr. 5, 6, 6a Pkw-EnVKV in de huidige versie). De gegevens slaan niet op een afzonderlijke auto en maken geen deel uit van een aanbod. Ze dienen alleen om verschillende voertuigtypes met elkaar te vergelijken. De waarden verschillen afhankelijk van velgen/banden.

Glas en staal


Meer maakt het verschil.

Bescherming bij botsingen

Met ingebouwde versterking.

Bescherming tegen springstoffen

Weerstand rondom.

Complete bescherming

Het principe van eenheid.

Rijgedrag

Betrouwbaar op ieder moment.

Comfort

Maximale bescherming in haar ultieme vorm.

Beschermingsklassen


Beschermingsklassen

Op elke vraag een passend antwoord.

Beschermingsklassen


Beschermingsklassen

Op elke vraag een passend antwoord.

Mercedes-Benz Guard biedt de volgende beschermingsklassen aan: Hoge bescherming (VR4 tot VR6) en hoogste bescherming (VR9 en VR10). Onze voertuigen worden volgens de geldende BRV (BRV 2009) gecertificeerd.

 

Hoge bescherming: Voertuigen die aan de Europese beschermingsklasse VR4 tot VR6 voldoen, zijn bestand tegen revolvermunitie en beschermen de inzittenden bijvoorbeeld tegen steeds gewelddadiger optredende wegcriminelen.

 

Hoogste bescherming: Wagens van beschermingsklasse VR9 en VR10 biedt een doeltreffende weerstand tegen de dreiging van terroristische aanslagen. Hun bescherming is ontworpen om bestand te zijn tegen projectielen uit militaire vuurwapens, die bijna twee keer zo snel vliegen als revolverkogels. Bovendien bieden ze weerstand tegen splinters van handgranaten en springstoffen.

 

Bovenop de norm biedt de S-Guard allesomvattende bescherming in transparante delen volgens weerstandsklassen 9 en 10.

VR = Vehicle Resistance

BRV = Bullet Resistant Vehicle (richtlijn voor de controle en certificatie van kogelwerende voertuigen)

Technologiën


Technologieën

Technologiën


Technologieën

Perfect verborgen onder het koetswerk dat eruitziet als het seriemodel, beschikt elke Mercedes-Benz Guard af fabriek over een dicht netwerk van talrijke beschermingscomponenten. Zo ontstaat een fundamenteel zelfstandige auto – bestand tegen bijzondere en extreme belastingen.

 

De wagen wordt rondom met efficiënte beschermende componenten uitgerust en versterkt. Stuk voor stuk en laag na laag ontstaat zo in de streng bewaakte fabriek op een eigen productielijn de stalen structuur die van de passagiersruimte van uw Mercedes-Benz Guard een beschermde ruimte maakt.