Mercedes-Benz Guard.

The finest World of Protection.

Geïntegreerde bescherming


Op en top veilig

Geïntegreerde bescherming


Op en top veilig – geïntegreerde bescherming

Om een auto als de Mercedes Benz S-Guard te bouwen, is veel meer nodig dan enkel toonaangevende technologie en vernieuwende ideeën. Een dergelijke wagen is het resultaat van een filosofie die ook nu nog geldt en die we consequent volgen: geïntegreerde beveiliging af fabriek. Al acht decennia lang werken we nauw samen met internationale instanties om de Mercedes-Benz Guard modellen met het oog op de steeds toenemende dreigingen nog beter uit te rusten – om de inzittenden zo goed mogelijk te beschermen.

 • Bescherming op het hoogste niveau

  Alle voertuigen met de bijzondere bescherming van Mercedes-Benz Guard zijn gebouwd volgens het concept van geïntegreerde speciale bescherming af fabriek. Elk Guard voertuig wordt als prototype aan uitgebreide tests onderworpen. Dit gebeurt lang voordat de eerste voertuigen voor de klant worden gebouwd. Die worden in onze Mercedes-Benz Guard competentiecentra in een afzonderlijk productieproces gefabriceerd. Deze systematische werkwijze leidt tot het "geïntegreerde beveiligingsconcept" van Mercedes-Benz Guard.

   

  Zo krijgt de hele passagiersruimte een efficiënte versterking tegen gevaren van buitenaf. Potentieel zwakke plekken worden door specialisten opgespoord en systematisch weggewerkt. Op deze manier onderscheiden Mercedes-Benz Guard modellen zich door hun omvangrijke, feilloze beveiliging.

 • Specialisten leveren de beste resultaten

  Complete bescherming van de inzittenden is gegarandeerd door integratie van op maat gemaakte beschermingselementen. Speciaal opgeleide vakmensen leveren steeds millimeterwerk om aan de hoge eisen te voldoen. Zo ontstaat ultieme bescherming, ook op plaatsen die later nauwelijks nog bereikbaar zijn.

  Voordelen van het geïntegreerde beveiligingsconcept:

  • Versterking: De veiligheidselementen belasten de koetswerkstructuur niet, maar versterken ze.  

  • Ervaring redt levens: Mercedes-Benz beschikt als uitvinder van de automobiel en pionier in bijzondere bescherming over een onvergelijkbare ervaring en knowhow.

  • Discretie is onze prioriteit: Aan de buitenkant is een Mercedes-Benz Guard nauwelijks van een seriemodel te onderscheiden. Alle beveiligingscomponenten zijn precies passende stukken die exact op de innerlijke contouren van het koetswerk aansluiten en geen merkbare ruimte van het interieur innemen. 

  • Excellent comfort: Door de speciale afmetingen van de chassiscomponenten en de remmen ondervindt de bestuurder van een Mercedes-Benz Guard model steeds het best mogelijke rijgevoel.

  • Veiligheid in het verkeer: Systemen zoals ABS of ESP® worden consequent aan de zwaardere constructie van de wagen aangepast. Zo combineren Mercedes-Benz Guard voertuigen de best mogelijke bijzondere bescherming met de vertrouwde veiligheid in het dagelijkse verkeer.