Highlights


Wat maakt de Mercedes-Benz compacte klasse nou zo bijzonder.

Comfort en dynamiek, gecomprimeerd in een kleine ruimte.

Highlights


Wat maakt de Mercedes-Benz compacte klasse nou zo bijzonder.

Comfort en dynamiek, gecomprimeerd in een kleine ruimte.

De compacte klasse van Mercedes-Benz bestaat uit zeven modellen. Bij alle modellen zijn de kleine buitenmaten gecombineerd met sportief design, het hoogst mogelijke comfort en moderne digitale technologieën. Bovendien vormen ze de perfecte instap in alle belangrijkste modelfamilies, zoals SUV's, limousines en coupés..


Een selectie van de highlights:

  • De Intelligent Drive-assistentiesystemen maken autorijden in alle compact cars van Mercedes-Benz spannender en ontspannener.
  • Het spraakgestuurde bedieningssysteem LINGUATRONIC verstaat natuurlijke spraak in plaats van vastgelegde opdrachten.
  • Het in vele modellen beschikbare multimediasysteem MBUX stelt zich dankzij kunstmatige intelligentie op de bestuurder in.

A-Klasse Hatchback.

Hé Mercedes.

Wat maakt de nieuwe A-Klasse nou zo bijzonder? Dat zou u zich gewoon eens moeten afvragen. Om te beginnen begrijpt hij u volkomen. Denkt met u mee. En voelt heel menselijk aan.

A-Klasse Hatchback.

Hé Mercedes.

Kent u dat? U komt iemand tegen en krijgt het gevoel alsof u hem of haar al heel lang kent. Met de A-Klasse is dat ook zo. Nadat u een paar dagen samen op weg bent geweest, weet de nieuwe A-Klasse precies wat uw eigenaardigheden zijn, welke buien u hebt, waar u van houdt, en wat u niet prettig vindt. Hij kent u bijna beter dan uzelf. Opeens zijn de A-Klasse en u één geworden. Zodat u gewoon kunt zijn wie u bent.

A-Klasse Limousine.

De eerste A-Klasse met three box-design.

De A-Klasse toont zich als limousine met een dynamisch en elegant silhouet van een heel nieuwe kant.

A-Klasse Limousine.

De eerste A-Klasse met three box-design.

Als klein kind hebben we auto's getekend die altijd keurig waren verdeeld in drie blokken: één voor de motor, één voor het passagierscompartiment en één voor de bagageruimte. Daarmee werd perfect het zogenaamde 'three box'-design weergegeven. Met de A-Klasse Limousine is dit werkelijkheid geworden. Het is een model geworden dat niet alleen dynamisch maar ook tijdloos elegant oogt.
De A-Klasse Limousine met MBUX (Mercedes-Benz User Experience) en sportief three box-design.

B-Klasse.

Justify nothing.

De afbeelding toont een zijaanzicht van de Mercedes-Benz B-Klasse.

B-Klasse.

Justify nothing.

Als alles perfect aanvoelt, hoef je niets meer uit te leggen. Over je leven, bijvoorbeeld. Of over je lifestyle. En al helemaal niet over een auto met uitstekende veiligheid en comfort. Met het meest intuïtieve bedieningsconcept van zijn klasse. Design dat dynamischer is dan ooit tevoren. Ontdek de B-Klasse van Mercedes-Benz.

CLA Coupé.

Opvallend zelfbewust.

De Mercedes-Benz CLA Coupé trekt alle blikken naar zich toe.

CLA Coupé.

Opvallend zelfbewust.

Klaar om een blijvende indruk achter te laten. Het design straalt op u af. De performance geeft uw leven vaart. En de interface spreekt uw taal. Dat is uw CLA Coupé. Progressieve dynamiek vanaf de motorkap tot aan de achterzijde. Het naar voren hellende front kijkt brutaal voor zich uit. Frameloze portieren benadrukken het tomeloze karakter van een coupé. Met gespierde schouders en een brede achterzijde trekt de CLA Coupé alle blikken naar zich toe.

CLA Shooting Brake.

Verbluffend uitnodigend.

De Mercedes-Benz CLA Shooting Brake is een van de meest opwindende auto's van zijn klasse.

CLA Shooting Brake.

Verbluffend uitnodigend.

De perfecte proporties van de CLA Shooting Brake beginnen bij de licht naar voren overhellende diamond grille, worden voortgezet door de frameloze portieren en gespierde schouderpartij, en eindigen in de opvallende achterzijde. In het design van het interieur van de CLA Shooting Brake is technologische power gekoppeld aan een sportieve stijl. Dit karakter wordt tot in het kleinste detail verder benadrukt door ultramoderne aanduidings- en bedieningselementen. Hier kunt u doen wat u wilt en zijn wie u bent.

GLA.

In de stad. In het terrein. En weer in de stad.

De afbeelding toont een vooraanzicht van de nieuwe Mercedes-Benz GLA.

GLA.

In de stad. In het terrein. En weer in de stad.

De nieuwe GLA is uitgerust met alles dat uw rit nog aangenamer maakt. De ruimte, sportiviteit en gebruikte materialen in het interieur zorgen voor een hoogwaardige uitstraling. Bovendien is deze nieuwe, compacte SUV functioneler dan ooit tevoren en kan bovendien perfect op uw wensen en eisen worden afgestemd.

Meer informatie


Meer over de compacte klasse: kort en compact.

De compacte klasse van Mercedes-Benz hebben een lange geschiedenis. En de laatste technologie aan boord.

Meer informatie


Meer over de compacte klasse: kort en compact.

De compacte klasse van Mercedes-Benz hebben een lange geschiedenis. En de laatste technologie aan boord.

In 1971 werd het eerste technische overleg gevoerd voor de constructie van een Mercedes-Benz compacte klasse. In 1974 werd daarvoor de modelserieaanduiding W201 vastgelegd. Na talrijke prototypes en een pilotserie vierde in 1982 de Mercedes-Benz compact class zijn première.

 

Sindsdien kenmerkt deze modelserie zich door dynamisch rijgedrag, buitengewoon comfort en hoge veiligheid. Bovendien zijn alle actuele modellen met moderne technologieën uitgerust, zoals:

  • een verbinding tussen de smartphone en de auto
  • draadloos opladen van mobiele apparatuur
  • touchpad (optie) en touchscreen aangestuurd door vingerbewegingen
  • virtuele navigatie dankzij MBUX augmented reality (optie)
  • individueel selecteerbare rijprogramma's bij DYNAMIC SELECT