De reddingssticker van Mercedes-Benz.

Een Mercedes-Benz medewerker bevestigt een reddingssticker op de B-stijl van de auto.

De reddingssticker van Mercedes-Benz.

In noodsituaties kan het van doorslaggevend belang zijn om snel de juiste reddingskaart te kunnen bekijken. Daarom heeft Mercedes-Benz als eerste autofabrikant ter wereld de reddingssticker met QR-code ontwikkeld. De sticker wordt bevestigd op de binnenzijde van de tankdopklep en de tegenoverliggende B-stijl – statistisch gezien, zijn dit de twee plaatsen die bij de meeste ongevallen vrijwel onbeschadigd blijven. Als reddingswerkers de QR-code op de sticker scannen, hebben ze met een tablet of smartphone toegang tot de reddingskaart van het betreffende model.

De gegevens hierop kunnen levens redden, want in een noodgeval moet elke handeling doelmatig en gericht zijn, terwijl elke seconde telt als het er om gaat mensen op de plaats van het ongeval zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden.

Laat deze nu gratis achteraf plaatsen.

De afbeelding toont een reddingssticker op de B-stijl.

Laat deze nu gratis achteraf plaatsen.

Bij oudere modellen (vanaf bouwjaar 1990) kan de reddingssticker eenvoudig achteraf worden geplaatst. Ga naar uw Mercedes-Benz dealer voor uw gratis reddingssticker – voor snellere hulpverlening in noodgevallen.