QR veiligheidssticker

Met de sticker met QR-code sneller naar de juiste reddingskaart

Na een ongeval telt elke seconde bij de redding van de inzittenden. Daarom heeft Daimler als eerste autoconstructeur met een kleine, maar efficiënte nieuwigheid een manier gevonden, om de reddingsdiensten snel belangrijke informatie in verband met de veiligheid op de plaats van het ongeval te verschaffen: de reddingssticker.

Redden van levens
Door de QR-code met een smartphone of tablet te scannen, wordt de specifieke reddingskaart van de wagen opgeroepen*. Zo zien de reddingsdiensten meteen waar zich airbags, accu, tanks, elektrische leidingen, drukcilinders en voor de redding belangrijke onderdelen bevinden. De reddingsdiensten op de plaats van het ongeval hebben met deze eenvoudige maar belangrijke vernieuwing een vitaal voordeel in het gevecht tegen de tijd. Dankzij de QR-code kunnen ze sneller reageren en bij een ernstig ongeval kunnen deze stickers helpen levens te redden!

Verkrijgbaarheid reddingssticker

De stickers met QR-codes zijn eenvoudig aan te brengen en zijn
bij uw Mercedes-Benz dealer verkrijgbaar.

  • Beschikbaar voor alle Sprinter/ Vito/ Viano/ V-Klasse modellen uit de periode 1996 t/m juli 2014 ( na juli 2014 zit de QR code af fabriek op de Sprinter & Vito/ V-Klasse)
  • Beschikbaar voor alle Citan modellen.
  • Iedere klant krijgt bij de Mercedes-Benz dealer gratis een QR-code sticker

* Voorwaarde: bestaande internetverbinding