Maximaal terreinvaardig.

De Unimog U 4023/U 5023 vindt zijn weg.

Dankzij geavanceerde technologie is de Unimog zwaar terrein in staat om vrijwel elke uitdaging aan te gaan. De vierwielaandrijving en extreme flexibiliteit geven de robuuste bedrijfswagen een voorsprong in onherbergzaam terrein. De Unimog brengt mensen en zwaar materieel naar de meest afgelegen plekken.

Innovatief onderstelconcept.

De Unimog dankt zijn unieke terreinvaardigheid met name aan zijn innovatieve onderstelconcept. Het chassis met hoge flexibiliteit en driepuntslagering van de cabine, motor en transmissie, alsmede de asophanging met cardanasbuistechniek, dwarsgeplaatste wieldraagarmen en schroefveren maken een asuitslag tot 30 graden mogelijk. De vierwielaandrijving, enkelluchtbanden, bandenspanningsregeling Tirecontrol plus en differentieelsloten zorgen voor maximale grip in het terrein. Dankzij het lage zwaartepunt is de stabiliteit van het voertuig ook bij een extreme hellingsgraad gewaarborgd en met een bodemspeling van een halve meter is de Unimog onverslaanbaar in het terrein.

Veelzijdige inzetmogelijkheden.

Zelfs diep in de wildernis leveren de hydraulische, mechanische en elektrische aandrijvingen het benodigde vermogen voor verschillende soorten werktuig en opbouwoplossingen. Dankzij het uitgekiende aandrijvingsconcept is de Unimog in staat om de meest uiteenlopende taken uit te voeren. Het voertuig beschikt over meerdere gestandaardiseerde bevestigingspunten voor werktuig en opbouwoplossingen.