Vooruitgang door innovatie. De Econic.

Voor de praktijk ontwikkeld – de Econic met zijn unieke low-entry concept is het resultaat van 125 jaar ervaring in het bouwen van voertuigen. De Econic is zijn tijd ver vooruit en maakt het werk bij bijvoorbeeld de gemeentewerken, brandweer of in de bouw efficiënter.

Zo sterk als een truck, zo wendbaar als een bestelwagen en bovendien uiterst ergonomisch en veilig: dat kan alleen de Econic zijn. Dankzij de eersteklas kwaliteit van Mercedes-Benz is de Econic in staat om bergen werk te verzetten op een comfortabele, veilige, efficiënte en milieuvriendelijke manier.

Nog een voordeel van de Econic: de cabine is met slechts twee treden te bereiken, waardoor de chauffeur eenvoudig kan in- en uitstappen.

Veiligheid op ooghoogte.

In de Econic bevindt de chauffeur zich op ooghoogte met andere verkeersdeelnemers, zoals voetgangers en fietsers. De lage zitpositie van de chauffeur, grote ruiten en extra veiligheidssystemen zorgen voor optimaal zicht op de weg en de stoep in beide richtingen, wat met name in binnensteden en onoverzichtelijke situaties een groot voordeel is ten opzichte van conventionele trucks.

Efficiënt en krachtig.

Tijdens het ontwerpen van het onderstel is duidelijk rekening gehouden met de mogelijkheid om opbouwoplossingen aan te brengen. Dankzij de vele verschillende uitvoeringen en opbouwmogelijkheden is de Econic op de meest uiteenlopende taken voorbereid. De krachtige, emissiearme en bijzonder stille diesel- of aardgasmotor in combinatie met de Allison automatische transmissie met FuelSense®-technologie of de automatische transmissie Mercedes PowerShift 3 leveren in elke situatie het juiste vermogen.