Werkplaatsinformatie voor werkplaatspersoneel.

Welkom in de rubriek die speciaal ontworpen is voor vrije werkplaatsen onafhankelijke belanghebbenden.


Hier kunt u technische informatie over onderhoud en reparaties opvragen.

Service & Parts net
Het centraal onlineplatform voor vrije werkplaatsen conform GVO met technische informatie over onderhoud en reparatie. Hier vindt u ook meer informatie over het ’Digital Service Booklet’ (DSB), het nieuwe online-onderhoudsboekje. Hebt u een onafhankelijke werkplaats binnen de Europese Economische Ruimte (EER), die beroepsmatig voertuigen van Mercedes-Benz en smart repareert en onderhoudt? Dan vindt u hier alles wat u voor een rimpelloze service nodig hebt: Onderhouds- en reparatiehandleidingen, informatie over onderdelen, software en hardware voor voertuigdiagnose. Daarnaast vindt u ook informatie over de inrichting van de werkplaats, bijzondere gereedschappen met speciale opzoek- en bestelmogelijkheid en de TechInfo-shop om technische literatuur op te zoeken en online te bestellen.

Werkplaats Informatiesysteem
Het systeem WIS net biedt gebruiksvriendelijk opgestelde service-informatie en bevat ook alle serviceliteratuur sedert ong. 1985. Het Werkplaats-Informatie-Systeem levert u alle technische beschrijvingen in de vorm van reparatie- en onderhoudshandleidingen, schakelschema's en nog veel meer, die nodig zijn voor een efficiënte uitvoering van onderhouds- en reparatiediensten aan voertuigen van Mercedes-Benz en smart (WIS). Daarnaast levert het ook informatie over het werk in de werkplaats, in de vorm van werk- en standaardteksten, richttijden en arbeidswaarden (ASRA). WIS en ASRA zijn twee op zichzelf staande toepassingen, die zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar gebruikt en besteld kunnen worden.

    Elektronische onderdelencatalogus
    Met de eletronische onderdelencatalogus (EPC) vindt u snel alle onderdelen die u nodig heeft voor onderhoud en reparatie. Het bevat de juiste informatie voor alle modellenreeksen sinds de jaren ‘70. U kunt uw onderdeelvolume rechtstreeks in de aankooplijsten opslaan of afdrukken.

    TIPS-platform
    TIPS is een algemeen elektronisch systeem voor wereldwijde uitwisseling van technische informatie, kennis en oplossingen over alle servicefasen.