De Fuel Duel EcoBooster

Laagste verbruik én CO2-uitstoot.

Met de introductie van de tweede generatie van de motoren en een geheel vernieuwde aandrijflijn luidt Mercedes-Benz ook een nieuwe fase van het succesvolle Mercedes-Benz Fuel Duel in. Met deze geperfectioneerde motor en aandrijflijn neemt de Mercedes-Benz Actros EcoBooster het in de dagelijkse praktijk op tegen trucks uit het wagenpark van ondernemers.

Nieuwe aandrijflijn voor reeds verbeterde motor

Met de komst van de tweede generatie motoren, werd al een verbruiksreductie gerealiseerd van 3%. Met de nieuwe aandrijflijn is Mercedes-Benz Trucks erin geslaagd een nog lager verbruik te realiseren en daarmee ook de uitstoot van CO2 tot een minimum te beperken. Aan de basis voor deze verbetering staat een nieuwe Mercedes PowerShift 3 versnellingsbak met een geoptimaliseerd oliecircuit en gladdere en lichtere tandwielen. Hierdoor is er minder wrijving. Ook heeft PPC een upgrade gehad en werken de stuurpomp en de dynamo nu nog efficiënter. De OM 470 motor verbruikt hierdoor 5% minder brandstof en is ook leverbaar met 460 pk. De OM 471 motor is zelfs 6% zuiniger en de OM 473 motor is dankzij de inspuiting met X-Pulse 3% zuiniger ten opzichte van zijn reeds zuinige voorganger.

De succesvolle Fuel Duel aanpak, die ondernemers de mogelijkheid geeft om de zuinigheid van de trucks van Mercedes-Benz in de praktijk te testen, wordt inmiddels in heel Europa uitgerold. Het lage verbruik van de Actros Fuel Duel wordt aan de hand van telematicasysteem FleetBoard, zwart op wit bewezen. De Actros won 90% van de duels en bleek gemiddeld 7,5% minder brandstof te verbruiken. Fuel Duel blijft zichzelf echter ook vernieuwen. De Actros Fuel Duel PowerBooster was reeds 3% zuiniger dan zijn voorganger maar dankzij een geperfectioneerde motor én aandrijflijn verbruikt de nieuwe Actros Fuel Duel EcoBooster nog eens 3% minder brandstof. Dat betekent tevens een forse CO2 reductie. Dit is gunstig voor het milieu en draagt bij aan de carbon footprint die voor een groeiend aantal transportbedrijven belangrijker wordt.

De nieuwe aandrijflijn is per direct leverbaar op de OM 936, OM 470 + OM 471 + OM 473 motoren.