De fabriek van Kassel.

De Noord-Hessische stad Kassel ligt in het hart van Duitsland –
en dus midden in Europa. Dankzij de centrale ligging is de stad rechtstreeks
met talrijke belangrijke verkeersaders verbonden. Een traditie van competentie en cultuur. Kassel biedt zijn ongeveer 200.000 inwoners en zijn talrijke gasten een traditioneel divers kunst- en cultuurprogramma aan. Niet minder indrukwekkend is het industriële landschap van Kassel – de stad blikt terug op een 200-jarige traditie van techniek en wetenschap. De fabriek van Kassel is hier de grootste industriële werkgever van de stad.

In de fabriek van Kassel gaat de ervaring in de bouw van vrachtwagens terug tot het jaar 1925. Sindsdien houdt de voortdurend voortschrijdende ontwikkeling van voertuigen gelijke tred met de eisen die aan assen worden gesteld. Op dit ogenblik werken ongeveer 3000 medewerkers op een oppervlakte van
400.000 vierkante meter. Als centrale productievestiging voor assen
van bedrijfsvoertuigen van de Daimler AG is deze vestiging de toonaangevende fabriek wereldwijd.

De fabriek van Mercedes-Benz in Kassel produceert volledige systemen van de hoogste kwaliteit voor de meest uiteenlopende types van bedrijfsvoertuigen, zoals bestelwagens, vrachtwagens, bussen en voertuigen voor zwaar transport. Voorts behoren ook assen voor terreinwagens, opliggers, aanhangwagens voor gelede voertuigen en cardanassen tot ons veelzijdig productprogramma.