Cabinevarianten

Cabines die voor het gebruik zijn ontworpen

Dankzij een breedte van 2500 mm en 2300 mm en een tegenover het vorige model 2300 mm toegenomen lengte biedt de nieuwe Actros met de cabines CompactSpace, ClassicSpace, StreamSpace, BigSpace en GigaSpace een antwoord op vrijwel elke vraag naar ruimte, uitrusting en comfort.

Meer toepassingsgerichtheid, meer comfort

Met in totaal vijf dakvormen, twee breedtes en verschillende hoogtes bieden de elf cabinevarianten uitstekende voorwaarden om de job in het langeafstandstransport graag en goed uit te voeren. Voor alle cabines zijn naar wens heel wat extra uitrustingskenmerken beschikbaar die de werk- en woonruimte nog individueler en comfortabeler maken.

CompactSpace

De CompactSpace-cabine met een breedte van 2300 mm, vlak dak en een motortunnel met een hoogte van 170 mm of 320 mm is bijzonder geschikt voor toepassingen in de sector van de autotransporten.

ClassicSpace

De ClassicSpace-cabine met een breedte van 2300 mm en een 170 mm of 320 mm hoge motortunnel is voor het regionale langeafstandstransport bestemd. Optioneel is de cabine ook met een vlakke vloer beschikbaar.

StreamSpace

De 2300 mm brede StreamSpace-cabine is ontworpen voor één bestuurder in het nationale langeafstandstransport. Bovenop de varianten met motortunnel van 170 mm of 320 mm is ze als optie verkrijgbaar met een doorlopend vlakke vloer, wat een stahoogte* oplevert van 1,97 m, en 100 l meer cabinevolume en 70 l meer opbergruimte ten opzichte van het vorige model. De StreamSpace-cabine is eveneens verkrijgbaar met een breedte van 2500 mm en een vlakke vloer – voor nog meer bewegingsvrijheid en opbergruimte voor toepassingen in het internationale langeafstandstransport. Door haar lage luchtweerstand draagt de StreamSpace-cabine bij tot het bijzonder lage verbruik en biedt ze in vergelijking met de andere cabines van de nieuwe Actros de beste verhouding tussen aerodynamica en wooncomfort.

BigSpace en GigaSpace

De BigSpace-cabine met vlakke vloer, een stahoogte* van 1,99 m en een breedte van 2500 mm is ideaal voor internationale ritten en onderscheidt zich door veel bewegingsvrijheid en een massa opbergruimte. In cijfers uitgedrukt: 5700 l interieurruimte en 890 l opbergruimte.

Alleen de GigaSpace-cabine biedt meer ruimte en comfort. Deze cabine is vooral bedoeld voor het internationaal transport, en vanwege de royale opbergruimte ook uitermate geschikt voor twee chauffeurs. Met 920 liter meer ruimte, 50 liter meer opbergruimte en een stahoogte* van 2,13 m biedt deze cabine in vergelijking met de Actros MegaSpace-cabine niet alleen een imposant ruimtegevoel, maar ook extra veel plaats voor alle zaken die onderweg onontbeerlijk zijn.

* tussen de stoelen